Alla inlägg den 25 mars 2009

Av Anna - 25 mars 2009 23:26

Oj oj oj. Nu har ni tålmodigt fått vänta på ett blogginlägg igen. Förlåt att det har dröjt. Kul att Ni hänger kvar och väntar.


I varje fall, det har förstås hänt massor sedan sist. Först och främst, dressyrkursen hade voltigeträning. Det var lättare sagt en gjort. Vilken tur att Rosa hade gjort det på ett ridläger förut och kunde visa sina kompisar hur det skulle gå till. Tillsist lyckades alla ta sig upp, och gamla trotjänaren Penny ställde upp och var jättelycklig. Det här gör vi absolut om.



Agnes, Rosa, Penny, Debby och Freddy



I lördags var det dags för årets första klubbtävling i dressyr. Programmet var LC:1 och deltagarna red i J3 eller J4. En jättetrevlig kväll. Alltid trevligt att bedöma den yngre generationen på ridskolan.


Här ser vi pristagarna. Fr v Vega-Edward 3:e plats. Matilda-Charmer och Erica-Penny delade på första platsen


Igår kväll(tisdag) tränade mina S-grupper på galoppvolter. De var jätteduktiga. Det gäller ju att även kunna rida hästen i balans i galopp. Efter frågade en elev mig om hästarna kan få träningsverk av hårt arbete. Och visst kan de få träningsverk. Något som numera är ganska bortglömt är att rykta sin häst ordentligt varje dag. Och då menar jag ordentligt. Inte snabba rykttag under några minuter. Man får inte glömma att rykten inte bara är tillför att hästen ska bli blank och fin, utan även ett välbefinnande. Det är som en massage för hästen, och stimulerar hästens blodcirkulation.


Så sista gruppen på tisdagen började rykta. Härligt. Och vet Ni vad i dag (onsdag kväll) Gjorde vi samma övning. Ingen häst verkade stel. Alla jobbade på jättefint. Det är ett gott betyg, och vi kunde alla konstatera att ridskolehästarna mår toppen, och har en superkondition.



I kväll har vi i familjen fått ett snabbvisit besök av äldsta dottern Sophie som bor i London, och pluggar där. Ingen visste att hon skulle komma (Förutom jag). Så alla blev överraskade, jättekul.

Vi hörs igen.

Kram Anna

Ovido - Quiz & Flashcards